KTM 690 är en serie motorcyklar som produceras av den österrikiska tillverkaren KTM, känd för sitt fokus på prestandaorienterade motorcyklar. Denna serie inkluderar vanligtvis modeller som är lätta, kraftfulla och designade för både väg- och terrängkörning.

KTM 690 SMC R: En Supermoto Utan Kompromisser

Är du ute efter en motorcykel som kombinerar spänningen och agiliteten hos en off-road maskin med prestandan och komforten av en vägcykel? Då är KTM 690 SMC R motorcykeln för dig. Denna banbrytande supermoto erbjuder en upplevelse som få andra motorcyklar kan matcha.

Enastående Prestanda och Kraft

Hjärtat i KTM 690 SMC R är en kraftfull 690cc encylindrig motor, känd för sitt kraftfulla vridmoment och sin omedelbara gasrespons. Denna motor ger dig den kraft och acceleration du behöver för både stadskörning och kurviga landsvägar.

Agil och Lättmanövrerad

Med ett lätt chassi och högkvalitativa fjädringskomponenter, är 690 SMC R byggd för att vara smidig och responsiv. Du kommer att märka dess agilitet och lätthet i varje sväng, vilket ger dig en oöverträffad körupplevelse, oavsett om du kör i stadstrafiken eller på kurviga landsvägar.

Avancerad Teknik för Säker och Njutbar Körning

Denna motorcykel kommer laddad med avancerad teknik. Med funktioner som ride-by-wire, olika körmoder och toppmoderna bromssystem, inklusive ABS, ger 690 SMC R dig kontroll och säkerhet i alla körförhållanden.

Sportig och Snygg Design

690 SMC R står ut med sin skarpa och sportiga design. Den är inte bara en fröjd för ögat, men dess ergonomiska design garanterar också komfort under längre turer, vilket gör den till en perfekt partner både för vardagskörning och helgäventyr.

Mångsidighet och Funktion

Oavsett om du letar efter en motorcykel för daglig pendling, helgutflykter eller till och med en sporadisk tur på en grusväg, klarar KTM 690 SMC R allt med stil och effektivitet. Den är lika hemma på stadsgatorna som den är på kurviga landsvägar.

KTM 690 SMC R är en supermotomotorcykel som inte gör några kompromisser. Den erbjuder spänning, prestanda, och teknologi, allt packat i en snygg och funktionell design. Om du söker en motorcykel som kan leverera en adrenalinfylld körupplevelse varje gång du vrider på gasen, är 690 SMC R det perfekta valet för dig.

ktm 690 SMC R

KTM 690 SMC R är en spännande och högpresterande supermotomodell från KTM. Här är några viktiga aspekter och funktioner för denna motorcykel:

 1. Motor och Prestanda: KTM 690 SMC R drivs av en kraftfull 690cc encylindrig motor. Denna motor är känd för sitt imponerande vridmoment och sin effektivitet, vilket ger motorcykeln en utmärkt acceleration och respons.
 2. Chassi och Hantering: Motorcykeln har ett lätt chassi, vilket bidrar till dess smidighet och manövrerbarhet. Den är utrustad med högkvalitativa fjädringskomponenter, ofta från välkända tillverkare som WP Suspension, vilket säkerställer optimal komfort och prestanda både på väg och under mer aggressiv körning.
 3. Bromsar och Säkerhetssystem: KTM 690 SMC R är utrustad med avancerade bromssystem, inklusive ABS. Dessa system säkerställer effektiv bromsning under olika körförhållanden och bidrar till ökad säkerhet.
 4. Design och Ergonomi: Den har en distinkt supermotostil med en aggressiv och sportig design. Sittställningen är optimerad för både komfort och kontroll, vilket gör den idealisk för både stadskörning och prestandakörning.
 5. Tekniska Funktioner: Moderna modeller av KTM 690 SMC R kan inkludera olika tekniska funktioner som ride-by-wire, olika körmoder och kanske till och med anpassningsbara elektroniska hjälpmedel. Dessa funktioner förbättrar körupplevelsen och anpassar motorcykeln för olika körförhållanden.
 6. Användning: Med sin supermotokonfiguration är 690 SMC R utmärkt för kurviga vägar och stadsförhållanden. Den är också kapabel på lätt terräng, vilket gör den till en mångsidig motorcykel för förare som uppskattar prestanda och agility.

KTM 690 modeller

 1. KTM 690 Duke: Duke är en streetbike som kombinerar smidighet och kraft, vilket gör den idealisk för både stadskörning och kurviga landsvägar. Den är känd för sin lätta konstruktion och responsiva motor.
 2. KTM 690 Enduro R: Denna modell är designad för off-road äventyr och tuff terrängkörning. Med sin robusta konstruktion och förmågan att hantera både asfalt och ojämnt underlag är det en populär modell för äventyrslystna förare.
 3. KTM 690 SMC R: SMC R är en supermoto-modell som kombinerar off-road kapacitet med on-road prestanda. Den är känd för sin smidighet i stadsförhållanden samt förmågan att hantera tighta kurvor och varierat underlag med lätthet.
 4. KTM 690 Rally: Denna är en mer specialiserad modell, ofta associerad med rally och långdistanskörning i krävande terräng. Den är byggd för att klara extrema förhållanden och långa distanser.

Egenskaper

 1. Motor och prestanda: KTM 690-modellerna är generellt utrustade med en encylindrig, fyrtaktsmotor. Denna motorkonfiguration är känd för sitt starka vridmoment vid låga varvtal och ett karaktäristiskt dunkande ljud. En slagvolym på ungefär 690cc erbjuder en balans mellan kraft och hanterbarhet, vilket gör den lämplig för olika körsätt och förhållanden.
 2. Design och ergonomi: KTM-motorcyklar är kända för sin skarpa, aggressiva stil, och 690 är inget undantag. Den har vanligtvis en lätt chassi, vilket bidrar till dess smidiga hantering. Ergonomin är designad för att vara bekväm men ändå sportig, lämplig för både stadspendling och off-road-äventyr.
 3. Teknik: Under årens lopp har KTM integrerat olika tekniska framsteg i 690-modellerna. Dessa kan inkludera ride-by-wire-gas, olika körmoder och avancerade ABS-system. Vissa modeller kan också ha dragkontroll och andra elektroniska hjälpmedel för att förbättra körupplevelsen och säkerheten.
 4. Mångsidighet: KTM 690-serien inkluderar modeller som är mångsidiga och kan hantera en blandning av väg- och terrängförhållanden. Detta gör dem populära bland förare som tycker om både stadskörning och tillfälliga off-road-äventyr.
 5. Underhåll och tillförlitlighet: Som alla högpresterande motorcyklar kräver KTM 690 regelbundet underhåll för att hålla den i toppskick. Den encylindriga motorn kan vara enklare att arbeta med än flercylindriga motorer, men det är viktigt att följa tillverkarens underhållsschema och använda kvalitetsdelar och vätskor.

Teknisk specifikation

SpecifikationDetaljer
Motorstorlek693 cc
MotortypEnkelcylinder, fyrtakt
Effekt74 hk (ca. 55 kW)
Vridmoment73.5 Nm (ca. 54.2 ft.lbs)
Kompressionsförhållande12.7:1
BränslesystemInsprutning
KylsystemVätskekylning
Transmission6-växlad
DrivlinjeKedja
Fjädring FramWP APEX 48 mm omvänd gaffel
Fjädring BakWP APEX med Pro-Lever länkage
Frambroms320 mm skiva, Brembo, ABS
Bakbroms240 mm skiva, Brembo, ABS
Torrvikt147 kg
Säteshöjd892 mm
Markfrigång237 mm
Hjulbas1480 mm
Bränslekapacitet13.5 liter
Framdäck120/70 R17
Bakdäck160/60 R17
FärgalternativOrange/blå/vit
StartsystemElektrisk
Pris$12,999 USD / $13,999 CAD (2023 års modell)

Observera att dessa specifikationer är för 2023 års modell och kan skilja sig från andra årsmodeller. KTM 690 SMC R är en högpresterande supermotomotorcykel med avancerad teknik och en stark, responsiv motor som gör den idealisk för både väg- och lätt terrängkörning.