GASGAS, ett namn som för många motorcykelentusiaster är synonymt med passion, innovation och racing, är en framstående tillverkare känd för sina högpresterande motorcyklar. Ursprungligen en spansk motorcykelmärke, har GASGAS skapat en stark närvaro på den globala motorscenen, framför allt inom discipliner som motocross, enduro och naturligtvis supermoto.

Historia och Arv

GASGAS började sin resa i mitten av 1980-talet, med fokus på att skapa exceptionella off-road motorcyklar. Märkets engagemang för racing och kvalitetskonstruktion har gjort det till ett populärt val bland både amatörer och professionella förare. Ursprungligen fokuserade på tillverkning av trial- och endurocyklar, har GASGAS etablerat sig som en framträdande aktör på den globala scenen för motorsport. Företaget, som nu är en del av Pierer Mobility Group (även ägare av KTM och Husqvarna), fortsätter att expandera sitt sortiment och har nyligen inkluderat motocross- och streetmotorcyklar.

GASGAS och Supermoto

Inom supermoto har GASGAS cementerat sin position genom att erbjuda motorcyklar som kombinerar kraftfull prestanda med smidig hantering. Deras modeller är konstruerade för att leverera optimalt grepp och kontroll på både asfalterade vägar och mer tekniska off-road-sektioner, vilket är essentiellt i supermoto racing.

Motorcyklarna

GASGAS-motorcyklarna kännetecknas av sin distinkta röda färgsättning, ett signum för märket. De erbjuder en rad motorcyklar som är idealiska för supermoto, inklusive modeller som är direkt konverterade från deras motocross- och enduro-linjer. Dessa motorcyklar är utrustade med kraftfulla motorer, lättviktsramar och avancerade fjädringssystem för att maximera prestanda och manövrerbarhet.

GASGAS erbjuder flera modeller som är väl lämpade för supermoto, med en kombination av kraftfulla motorer, lättviktskonstruktion och smidig hantering. Dessa inkluderar:

  1. GASGAS SM 700 är en specialdesignad supermoto-motorcykel som erbjuder en direkt och intensiv körupplevelse. Den kombinerar de bästa aspekterna av motocross- och endurodesign med anpassningar specifikt för supermoto-körning.
  2. GASGAS MC 450F: En kraftfull motocross-motorcykel med en 450cc 4-taktsmotor. Dess höga effekt och responsiva hantering gör den till en utmärkt grund för en supermotokonvertering.
  3. GASGAS MC 250F: En mindre, men lika kapabel variant av MC 450F, utrustad med en 250cc 4-taktsmotor. Denna modell är idealisk för förare som föredrar en lättare motorcykel med stark prestanda.
  4. GASGAS EC 300: Ursprungligen en enduro-motorcykel, är EC 300 känd för sin mångsidighet och hållbarhet. Med en kraftfull 2-taktsmotor och en robust konstruktion, är den en utmärkt kandidat för supermotard-konvertering.
  5. GASGAS EC 350F: Denna modell kombinerar fördelarna med en 4-taktsmotor och en lätt enduro-chassi. EC 350F erbjuder en balanserad prestanda för både off-road och supermoto-körning.
  6. GASGAS EX 300: Likt EC 300, är EX 300 en enduro-motorcykel med en kraftfull 2-taktsmotor. Den är dock mer inriktad mot racing och kan enkelt anpassas för supermoto.
  7. GASGAS EX 450F: En högpresterande enduro-motorcykel med en stark 450cc 4-taktsmotor. Denna modell erbjuder kraft och agility för seriösa supermoto-förare.

GASGAS:https://www.gasgas.com